HR EN

Izložba Predraga Todorovića: Slike 2023.-2024.

calendar_month17.05.2024.
 
schedule19:00
Galerija Zvonimir
calendar_month17.05.2024.
 
schedule19:00

Crna ovca ponosno predstavlja radove Predraga Todorovića

Crna ovca ponosno predstavlja radove Predraga Todorovića

Upoznajte Predraga Todorovića, umjetnika čija će vas djela navesti na razmišljanje jer je on sam prepoznat po stvaranju umjetničkih djela nastalih ih duboke introspektive.Todorović kroz svoju umjetnost istražuje teme poput postojanja, vremena i sjećanja, koristeći raznolike tehnike da izrazi složenost ljudskog iskustva. Njegova izložba Slike 2023.-2024. na festivalu Crna Ovca pružit će vam priliku da doživite kako Todorović komunicira univerzalne istine i osobne perspektive, nudeći posjetiteljima ne samo vizualno iskustvo, već i putovanje kroz misli i osjećaje umjetnika.

"Umjesto da slika, kreirajući višeznačne predodžbe Todorović je odlučio sliku grebati ili je odlijevati. Umjesto da priča, odlučio je u slikarstvu tražiti najprije egzistencijalno, a zatim i metafizičko uporište", riječi su kojima Todorovićevu umjetnost opisuje cijenjeni likovni kritičar i kustos, Klaudio Štefančić

Predrag Todorović je rođen 1966. u Drvaru, a diplomirao je slikarstvo na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Izlagao je na preko 40 samostalnih i brojnih skupnih izložbi, predstavljajući hrvatsku suvremenu umjetnost u zemlji i inozemstvu. Njegova djela nalaze se u muzejima u Rijeci i Zagrebu te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Za svoj rad primio je brojne nagrade i priznanja te sudjelovao u umjetničkim rezidencijama u Kairu i Parizu.