HR EN

Završila još jedna Crna ovca: Bilo je beee-skrajno dobro!

22.05.2024.

U nedjelju 19. svibnja završilo još jedno izdanje Crne ovce - festivala janjetine, individualizma, sporta i kulture. Uživali smo u bogatom programu i nezaboravnim okusima bašćanske janjetine spremljene na bezbroj načina.

Počelo je kulturno. Otvaranjem izložbe riječkog akademskog slikara Predraga Todorovića, a završilo je sportski, proglašenjem dobitnika jedriličarske regate Corinthia cup – memorijal Jure Vukasović. Sve što se događalo u tri dana između ta dva događaja može se opisati jednom riječju: beeeeee.

Jedinstveni festival koji slavi janjetinu, individualizam, sport i kulturu u Bašku je prošlog vikenda privukao više od 10.000 posjetitelja koji su uživali u bogatom programu za sve generacije. Crna ovca se od sličnih događanja razlikuje po velikom broju različitih sadržaja koje okuplja ideja individualizma, različitosti i promocije „crnih ovaca“, koje se svojim talentom i djelovanjem izdvajaju iz prosječnosti.

Vojko V, Krankšvester, M.O.R.T., Psihomodo pop, Korade Korlević, Splicka scena, turnir u boćanju, radionice za najmlađe i još more drugih sadržaja još su se jednom pokazali kao mamac za razdraganu publiku. Kada još pridodamo gastronomsku ponudu u kojoj je kraljevala bašćanska janjetina, dobili smo festival na koji će se gosti i u budućnosti sa zadovoljstvom vraćati.

Crna ovca uporno pokazuje bogatstvo naše ponude, kulturne baštine i ljepotu Baške posjetiteljima kojih je svake godine sve više. Možemo biti ponosni kako u pogledu posjećenosti, tako i u kvaliteti programa i vjerujem da moje oduševljenje dijele svi koji su ovaj vikend odlučili provesti u Baški.“ Izjavio je načelnik općine Baška, Toni Juranić.

S njim se slaže i direktorica Turističke zajednice općine Baška, Ivana Topić koja već sada jedva čeka iduću godinu: “Cijelo mjesto je u ovih nekoliko dana sjajilo nevjerojatnom energijom i iznimno mi je drago vidjeti da festival koji je krenuo, sad već davne, 2006. godine i dalje svjež i moderan. Svi programi su uspjeli i ponovno smo podigli ljestvicu za iduću godinu, ali veselimo se tim izazovima“.

Program se u nedjelju nastavio obnovom mrgara Starošćina, održan je i drugi plov Corinthia cupa, beeeciklijada, a umorne će se ovčice opuštati vježbanjem joge. Bašku je posjetila Riječka Fićo Scena, a održane su i čitaonice za najmlađe.

Crna ovca 2024. polako dolazi svom kraju, već od ponedjeljaka krećemo s pripremom novog izdanja jer želimo i dogodine ostati zanimljivi i uzbudljivi našoj vjernoj publici. Hvala svim posjetiteljima na povjerenju, Turističkoj zajednici, Općini Baška i našem zlatnom sponzoru Valamar Rivijeri bez kojih ovaj program ne bi bio ovako raznovrsan i bogat. Najveća zahvala ide brojnim izvođačima koji su dali sve od sebe da ovaj vikend U Baški protekne u dobrom raspoloženju“ – izjavio je organizator Boris Lešić, direktor Studija Conex.